Na de Green Egg hebben we nu OFYR

      Geen reacties op Na de Green Egg hebben we nu OFYR

Jarenlang hoorden we niets anders dan Green Egg. Deze bijzondere buitenkeuken, buiten oven of barbecue – hoe je het ook wil noemen – veroverde de culinaire wereld van zowel professionele koks als hobbykoks. Er is echter nu een nieuw model op de markt dat harten verovert: OFYR. Deze nieuwe manier van buiten koken is de nieuwe trend bij elke kok. Wat het is, hoe het werkt en waarom je het wil? Dat lees je hier.

OFYR

Wat is OFYR?

Een OFYR is eigenlijk een soort vuurplaats of vuurschaal. OFYR brengt net als een traditioneel kampvuur mensen samen. Maar daarnaast kun je op de OFYR de lekkerste gerechten bereiden.Een OFYR is een kooktoestel waarop met vuur gebakken wordt. De OFYR bestaat uit een sokkel met daarop een kegel. De kegel wordt gevuld met beukenhout en op deze manier wordt de brede, platte rand op de kegel verwarmd. Hierop kun je allerlei gerechten bereiden. Denk aan het bakken van mooie stukken vlees, het grillen van groentes of het bakken van een eitje.

OFYR

Vuurschaal

Deze buitenkeuken ziet er dus uit als een vuurschaal. Dankzij het ontwerp past de OFYR dan ook in elk soort tuin. De maker van het systeem is precies daarom begonnen zijn eige barbecue te ontwerpen: hij wilde graag een ontwerp dat goed in zijn tuin paste en vond alle bestaande barbecues niet mooi genoeg. Als je klaar bent met koken dan dient de OFYR nog als terrasverwarming omdat deze dankzij het vuur veel warmte zal verspreiden door je tuin of op je balkon.