Waarom Asahi Super Dry bier zo populair is geworden

Bier is het nieuwe wijn. Tegenwoordig bestaan er bierproeverijen, speciale bierarrangementen en mooie flessen bier die je cadeau kunt doen. Dat is omdat steeds meer mensen oog hebben voor hoe uniek bier kan zijn wanneer je eens verder kijkt dan de standaard pils. Bijvoorbeeld als je Asahi Super Dry bier een keer onder de loep neemt. Dit is een bijzonder biertje dat steeds populairder begint te worden. Misschien heb je er nog nooit van gehoord maar we zien het op steeds meer menukaarten terugkomen. De moeite waard om eens naar te kijken, dus!

Asahi Super Dry bier

Wat is Asahi Super Dry bier?

Tot grote verbazing van sommigen komt Asahi Super Dry bier uit Japan. Dit land staat niet bepaald bekend om het bier. En toch zijn er een aantal prachtige bieren daar ontwikkeld. Zoals dus onder andere het Asahi Super Dry bier. Dit biertje heeft in het land inmiddels een marktaandeel van zo’n 50%. Dat is wel even iets anders dan de biermerken hier. Asahi Super Dry bier heeft een percentage van ongeveer 5%. Dat is iets meer dan je wellicht gewend bent in Nederland.

De geschiedenis van Asahi Super Dry bier

Het is bijna niet te geloven, maar dit bijzondere bier wordt al sinds 1887 gemaakt. Het is een unieke smaak die dus al jaren meegaat. Het duurde echter een lange tijd voor het ook Europa bereikte. Asahi Super Dry bier komt uit een van de brouwerijen in de stad Saijo, die ook wel de bronwaterstad van Japan wordt genoemd. 

Een bijzondere smaak

Dit bier is natuurlijk niet voor niks zo populair. Het heeft een unieke smaak die wij hier in Nederland niet zoveel tegenkomen. Daarom is het ook zo populair aan het worden. Asahi Super Dry bier heeft een droge, knapperige smaak. Het biertje heeft een zuivere afdronk die lang blijft hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *