Waarom drink jij koffie in de horeca?

Je hebt wellicht gemerkt dat jij als Nederlander graag koffie drinkt. Niet zo gek ook, want wij als Nederlanders drinken gemiddeld het meeste koffie in de wereld per dag. Ook als je door de stad loopt zie je overal koffiehuizen waar ze koffie in de horeca verkopen. Je moet een koffiehuis natuurlijk niet verwarren met een coffeeshop die je ook genoeg in Nederland tegenkomt, hier kun je alles behalve koffie halen. Als je nou een koffiezaak binnen loopt heb je vaak een grote lijst met allemaal verschillende koffiesoorten. Van veel van deze soorten weet je niet eens wat de soort koffie betekent of wat er allemaal in zit. Om je dit wat makkelijker te maken hebben we hieronder veel voorkomende koffiesoorten aan je uitgelegd. Allereerst zijn er koffiesoorten zonder espresso, zonder espresso bekend dat er in deze koffiesoorten geen melk zit. Deze soorten koffie zijn heel erg sterk qua smaak omdat je deze soorten vaak zwart drink, wat inhoudt dat er niks aan toe wordt gevoegd om de smaak te beïnvloeden. Allereerst is er de welbekende espresso, dit is een koffie die heel erg klein en geconcentreerd is. Meestal is een espresso binnen twee slokken op en lijkt het eerder op een soort shotje. Dan is er ook nog een Doppio, dit is een dubbele espresso hier zit ongeveer vijftig tot zestig milliliter koffie in.

koffiebonen in de horeca

De reden waarom koffie zo lekker is:

Koffie wordt zoveel gedronken omdat het je met verschillende dingen helpt. Zo wordt je er wakker van, kan je je beter concentreren en is het natuurlijk gewoon lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *