Wat kun je doen met koud roken?

Koud roken

Iedereen weet dat je gerechten op allerlei verschillende manieren kunt bereiden. Dit geeft natuurlijk ook allemaal andere smaken aan de gerechten. Zo kun je bijvoorbeeld dingen in een pan bakken maar ook in de oven laten garen. Het maakt niet uit hoe je het doet, zolang je het maar op een manier doet wat je zelf lekker vindt, dat is natuurlijk het belangrijkst. Sommige mensen vinden het ook lekker dat er een bepaalde rooksmaak een het eten zit. Dit kan natuurlijk ook op verschillende manieren worden gedaan. Je kunt een echte rook machine hebben waar je dan je zalm in bereid, maar je kunt ook een klein beetje rook smaak krijgen wanneer je het bereidt op de barbecue. Wel moet je dan gebruik maken van een kolenbarbecue, anders heb je niet een echt typische rooksmaak. Ook kun je gebruikmaken van een rook pistool. Dit is een klein apparaatje waarmee je dus een lekker rooksmaak kunt toevoegen aan je gerechten. Dit heet dan koud roken, omdat je dus niet een heel groot apparaat of iets nodig hebt. Het is een klein dingetje wat je simpelweg op het aanrecht kunt bewaren.

Koud roken

Verschillende smaken

Wanneer je koud roken gebruikt om een rooksmaak te geven aan bijvoorbeeld je stukje zalm of kaas dan kun je verschillende soorten rook gebruiken. Om de rook te creëren wordt namelijk rookmot gebruikt. Deze rookmot kan van verschillende dingen worden gemaakt wat ook zorgt voor verschillende smaken. Zo heb houtsnippers van bijvoorbeeld van een olijvenboom, sinaasappelboom, citroenboom of kersenboom. Elk soort hout geeft namelijk een andere smaak. Hiermee kun je dus ook veel variëren en zal geen enkel gerecht hetzelfde smaken. Zo kun je dus elke keer weer iets nieuws proberen totdat je vindt wat je het aller lekkerst vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *